Billy Graham

Maailman tunnetuin julistaja

Evankelista Billy Graham on maailman tunnetuin julistaja. Hän on saarnannut evankeliumia useammille ihmisille kuin kukaan muu historiassa. Lähes 215 miljoonaa ihmistä yli 185 maassa on kuullut evankeliumin paikan päällä  hänen kauttaan. Lisäksi satoja miljoonia on tavoitettu television, videoiden, elokuvien ja internetin kautta.

Vuonna 1949 Los Angelesissa pidetty kokoussarja venyi kolmesta viikosta kahteen kuukauteen, kun kokousteltta täyttyi ilta illalta kuulijoista. Tiedotusvälineet kiinnittivät huomiota nuoreen saarnaajaan ja Billy Grahamin nimi tuli tunnetuksi suurelle yleisölle.

Billy Graham vietti lapsuutensa Pohjois-Carolinassa, Yhdysvalloissa. Viisitoistavuotiaana hän tuli uskoon erään kiertävän julistajan kokouksessa kotikaupungissaan Charlottessa, Pohjois-Carolinassa.

Vuonna 1939 Billy Graham vihittiin papiksi (Southern Baptist Convention). Hän opiskeli Florida Bible Institute -raamattukoulussa. Vuonna 1943 hän suoritti loppututkinnon Wheaton Collegessa, Illinoisissa ja meni naimisiin opiskelutoverinsa Ruth McCue Bellin kanssa.

Pian valmistumisensa jälkeen Billy Graham liittyi Youth for Christ -järjestöön, joka perustettiin tekemään työtä nuorten ja sotilaiden parissa toisen maailmansodan aikana. Hän saarnasi kaikkialla Yhdysvalloissa ja Euroopassa sodan jälkeen nousevana nuorena evankelistana. Los Angelesin kokoussarja 1949 antoi suunnan Grahamin tulevaisuudelle suurten kokoussarjojen puhujana kaikkialla maailmassa.

Billy Graham syntyi 7. marraskuuta 1918.  Hän menetti vaimonsa vuonna 2007.  Heillä on kolme tytärtä, kaksi poikaa, 19 lastenlasta ja lukuisia lapsenlapsenlapsia. Seuraavat sukupolvet jatkavat työtä evankelistoina ja raamatunopettajina. Syksyllä 99 vuotta täyttävä Graham asuu kotonaan Pohjois-Carolinan vuorilla.

Lue lisää – Billy Grahamin virallinen profiili